energijska medicina

Holistična, energijska, vibracijska, kvantna medicina, ki jo pogosto imenujemo tudi medicina 21. stoletja, zadnje čase dobiva vse več pristašev tudi v uradni znanosti. Že tisočletja so nam dostopna znanja in veščine zdravega življenja, preventive in težnje k samoozdravitvi. To so predvsem znanja kitajske tradicionalne medicine (akupunktura, zeliščarstvo, tai-chi, chi-gong) in indijske ajurvede, joga, aromaterapija, terapije s kristali, zvokom, barvami in dotikom, masaže, obredni plesi različnih antičnih kultur itd.

Vse te metode opazujejo človeka kot (ne)skladno celoto, ravnovesje med telesom, umom in duhom. Naziv holistična medicina izvira iz angleške besede »whole«, kar pomeni ves, cel, popoln, vseobsegajoč.
Z razvojem elektronike in kibernetike ta tisočletna znanja potrjuje tudi sodobna znanost. Dejstvo je, da je naše telo v bistvu energija, ki vibrira v nešteto različnih frekvencah. Spomnimo se samo Tesle, ki je dejal, da bo s  preučevanjem in razumevanjem nevidnih sil človeštvo napredovalo v znanosti tako hitro kot nikoli doslej.

V knjigi »Vibracijska medicina« dr. Richard Gerber poudarja, da so po Einsteinovi teoriji človeška bitja v bistvu mreža kompleksnih energijskih polj, ki reagirajo s svojim fizično-celičnim sistemom. Spoznanje, da je vsa materija v bistvu energija, je temelj za dojemanje, da smo ljudje dinamični energijski sistemi. Na kvantni ravni smo dobesedno del univerzalne energije, kjer vsak naš delec, naj bo to fizični, čustveni, mentalni ali duhovni, vibrira na določeni frekvenci. Ker smo mi sami del dinamičnega sistema vesolja, ker smo v stalnem gibanju in spreminjanju, je za zdravje pomembno, da so vse energije v ravnovesju.

Po holografskem konceptu vsak delec organizma predstavlja ves organizem v malem (DNK predstavlja informacijo o celoti). Zdravje je prefinjeno dinamično ravnovesje med našim fizičnim, eteričnim, astralnim, mentalnim in duhovnim telesom. Zdravje predstavlja pretok vitalne življenjske energije skozi vsa ta telesa, bolezen pa je stagnacija ali blokada te energije. Že stari kitajski zdravniki so tok življenjske energije slikovito primerjali s tokom reke, od izvira do izliva. To življenjsko moč so poimenovali »naravna zdravilna sila«.

Sestavni del vsakega živega bitja je naravna težnja k samoozdravitvi, ki se dogaja neprekinjeno, stalno, na podzavestni ravni. Na zavestni ravni imamo možnost, da se ta samoozdravitveni proces lahko tudi pospeši. KAKO?

Prvi korak so postopne, a nujne spremembe slabih navad (prekomerna, nepravilna in nekvalitetna prehrana, »zloraba« hrane, alkohola, kave, sladkorja in nikotina, neaktivnost, fizična, čustvena in mentalna nehigiena). Nobeno zdravljenje ne bo uspešno in učinkovito, če bomo nadaljevali z napačnim načinom svojega življenja.

Drugi korak k naši ozdravitvi so zunanji stimulansi, oziroma naravne terapije energijske medicine (akupunktura, aromaterapija, homeopatija, magnetna terapija, kiropraktika, terapije z zvokom, barvami, detoksikacija in podobno), ali pa kombinacija vseh navedenih terapij s pomočjo QXCI/SCIO (računalniški biofeedback - ­bioresonantni protistresni sistem).

Akupunkturne točke, ki se nahajajo na površini kože (med fizičnim in eteričnim telesom), so v bistvu vhodno-izhodna vrata za življenjsko energijo, ki vibrira na različnih frekvencah. Točke so povezane v energijske kanale (meridiane), ki komunicirajo z organi in pripadajočimi deli telesa. Vsi organi so energijsko in funkcionalno med seboj povezani, ter vsak delček sekunde pošiljajo in sprejemajo  informacije iz centrale - naših možganov (princip povratne zveze - biofeedback). Ta biološki mehanizem (biofeedback - bioresonanca) deluje neodvisno od naše volje, na podzavestni ravni.

Homeopatska zdravila (potencirane substance, napolnjene z energijsko informacijo), vstopajo v energijsko strukturo človeka in »iščejo« energijske nepravilnosti, ki so v bistvu vzrok bolezni. Po homeopatskem principu  »podobno se zdravi s podobnim« ta zdravila posnemajo travmo in tako telo spodbujajo, da jo spozna in odstrani.

Ves čas govorimo o energiji, ki jo vnašamo v organizem preko hrane, vode in z dihanjem. Ta se preoblikuje v nizu kompleksnih fizioloških presnovnih procesov (Krebsov ciklus). V telesu se večina informacij prenaša na ravni celične membrane (natrijeva-kalijeva črpalka). Vsaka celica je kot majhna baterija, ki jo je od časa do časa potrebno dopolnjevati in obnavljati. Vse to se dogaja na podzavestni ravni, na zavestni ravni pa mi to energijo dopolnjujemo z zdravo prehrano, čisto vodo in zrakom, s pozitivnimi mislimi, gibanjem, počitkom, spanjem.

Vsako obliko energije lahko izmerimo! S pomočjo QXCI/SCIO aparata (sistem za biofeedback - bioresonantno protistresno diagnostiko in terapijo), lahko na posreden način izmerimo vitalno energijo. Cilj ni samo meritev energijskega neravnovesja, temveč stimulacija naravnih procesov samozdravljenja preko energijskega telesa, na katero se bo naše fizično telo odzvalo na biokemični ravni.

QXCI (Quantum Xrroid Conscious Interface), ali njegov zadnji tehnološki razvojni produkt SCIO (Scientific Conscious Interface Operator), je trenutno najkompleksnejši bioresonantni biofeedback protistresni sistem, izdelan na principih kvantne biofizike, zasnovan pa na principih holistične medicine. QXCI/SCIO omogoča biofeedback diagnostiko in terapijo, ki nimata nobenih kontraindikacij. Postopek je neinvaziven, neboleč, brez uporabe kemičnih sredstev, po meri vsakega organizma (individualen). Konstrukcija sistema je tako genialna, da med zdravljenjem telo samo, na svoji podzavestni ravni, izbere frekvence, ki mu v določenem trenutku najbolj ustrezajo. QXCI/ SCIO uravnovesi vse funkcije organizma, ki so bile motene zaradi notranjih ali zunanjih stresnih dejavnikov.

Kaj je stres? Stres je posledica delovanja stresnih dejavnikov, ki so naš organizem privedli v neravnovesje. Če traja dalj časa, oslabi naše zdravje, ker telo za borbo proti stresu porablja svojo energijo. Stresni dejavniki so npr. toksini (onesnažena hrana, voda, zrak, težke kovine, kemikalije, detergenti, kozmetična sredstva, ... ), mikrobi (bakterije, virusi, paraziti, glivice), travma (fizična, psihična, emocionalna, …), vplivi iz okolja (vlaga, veter, suša, vročina, mraz, tehnološka in druga sevanja, rentgenski žarki in podobno), premalo ali preveč hranilnih snovi (minerali, vitamini, beljakovine, maščobe, encimi, ...) mentalno-emocionalni vzroki (pretirana skrb, strah, jeza, bes, srd, pohlep, ogorčenost, žalost, ... ) in tudi pomanjkanje ljubezni, prijateljstva, intelektualne stimulacije, neznanje in nezavedanje dejanj, ki vplivajo na naše telo, potem pa še dedni dejavniki, konstitucija, itd.

Osnova vsega doslej napisanega je, da vsak energijski pojav zavzema prostor v več dimenzijah in je kot tak merljiv.
QXCI/SCIO meri tridimenzionalne oblike vibracij (npr. alergenov, bakterij, toksinov, hormonov, encimov, vitaminov, homeopatskih preparatov, …) in pri tem uporablja trivektorsko analizo signalov. Aparat meri elektro­fiziološke reaktivnosti (EPR) na 10.000 različnih preparatov in substanc. Vse meritve se opravljajo v stotinki sekunde (Xrroid efekt). Po končanem triminutnem testiranju reaktivnosti na substance QXCI/SCIO obdela različne elektromagnetne vrednosti (napetost, jakost, upornost, induktanco, kapacitanco, impedanco, ... ), prepozna neravnovesja in jih nato med terapijo popravlja.

To metodo diagnostike in terapije upravičeno imenujemo medicina 21. stoletja. Ta moderna medicinska tehnologija je zasnovana na principih davnih holističnih metod, ki obravnavajo človeka kot celoto in se šele potem usmerijo na posamezno bolezen ali simptom.

Da bi zdravljenje steklo, mora bolnik doživeti spremembo zavesti. Zavest je energija, energija pa je zasnovana na kvantumu. Zato majhne stvari in majhne spremembe v življenju in naših navadah na zavestni ravni, s podporo ene izmed energijskih terapij, lahko privedejo do velikih sprememb na podzavestni ravni, na kateri tudi zdravljenje poteka.

Konstruktor QXCI/SCIO sistema je prof. William Bill Nelson. Po študiju elektronike, matematike in kvantne medicine ter po obdobju dela na vesoljskih navigacijskih sistemih (Apollo projekt) in v vojni industriji (General Motors) se je odločil, da se bo posvetil razvoju tehnologije za dobrobit človeštva. Poleg tega je poučeval moIekularno biologijo in različne aspekte tradicionalne medicine ter zahvaljujoč predhodnemu znanju iz fizike in elektronike napisal delo  »Promorpheus«. Danes živi in dela v Budimpešti ter še naprej izboljšuje program QXCI/SCIO.

reagira. Ta hitri tip testiranja je znan kot Xrroid efekt.

Nazaj...

spletne povezave

dr. Igor Četojević

www.DrIgor.org

Quantum Medicum

www.quantummedicum.com